Συντηρησεις

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά Συστήματα ή Αυτόνομο Υβριδικό Σύστημα.


Η εταιρεία Ηλιακό Ρεύμα αναλαμβάνει τη σχεδίαση και τοποθέτηση αυτόνομων συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και διαθέτει την εμπειρία για να τα προσαρμόσει στις ανάγκες μίας οικίας, ενός επαγγελματικού χώρου ακόμα και ενός οικισμού.

 

autonomus homeΑυτόνομο Φωτοβολταϊκό σύστημα είναι το σύστημα που η παραγωγή του δεν διοχετεύεται στο δίκτυο της ΔΕΗ , αλλά ο παραγωγός χρησιμοποιεί την παραγόμενη ενέργεια για τις δίκες του ανάγκες. Κάθε σύστημα αυτόνομης ηλεκτροδότησης πρέπει να σχεδιάζεται βάσει των απαιτήσεων της κάθε ξεχωριστής εφαρμογής ώστε να επιτυγχάνει βέλτιστη απόδοση για την συγκεκριμένη ανάγκη.

 

Αναλόγως της χρήσης του χώρου (μόνιμη ή εξοχική κατοικία, επαγγελματικό κτίριο, άντληση υδάτων, σκάφη , τροχοσπίτα , ποιμνιοστάσια ) μπορούν να καλύψουν πλήρως τις καταναλώσεις του Επίσης, δεν αποκλείεται και η συλλειτουργία τους με το δίκτυο της ΔΕΗ προς μείωση του κόστους της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

 

autonomous 2Σε σύγκριση με ένα διασυνδεδεμένο σύστημα η μελέτη ενός αυτόνομου φωλτοβολταϊκού απαιτεί πολύ ποιο πολύπλοκους ενεργειακούς υπολογισμούς και μεγάλη εμπειρία ,διότι διαφορετικά ή θα διαστασιολογιθεί ένα μικρότερο από τις πραγματικές ανάγκες ή ένα μεγαλύτερο. Στην περίπτωση ενός μικρότερου ο πελάτης είναι ικανοποιημένος << χαίρεται κατ΄ αρχάς >> (αυτό μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 5 μήνες ) διότι βρήκε μια φθηνή λύση - προσφορά ,όμως μετά το σύστημα καταρρέει και μόνο μετά από επεμβάσεις μπορεί να ξαναλειτουργήσει ,τελικά όμως θα αποβεί ακριβότερο.

 

Στην περίπτωση ενός μεγαλύτερου συστήματος ,αυτό θα καλύπτει τις ανάγκες του πελάτη ,όμως θα είναι ακριβότερο. Σε αυτή την περίπτωση καταλήγουν οι περισσότεροι για να είναι σίγουροι στην επένδυση τους.
Τα αυτόνομα συστήματα χαρακτηρίζονται ως αξιόπιστες λύσεις και συνεισφέρουν στην μείωση του κόστους κατανάλωσης, ενώ στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή ή επιθυμητή η σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, τότε κρίνονται ως η πιο οικονομική λύση.

 

Πολλαπλά οφέλη απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες ενός αυτόνομου συστήματος, όπως η απαλλαγή από τα πρόσθετα βάρη που ακολουθούν τον λογαριασμό της ΔΕΗ, υψηλότερη ποιότητα ηλεκτρικής ενέργειας, αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων τμημάτων ενός χώρου, όπως ανελκυστήρες ,πόρτες γκαράζ, ιατρικά μηχανήματα, άντληση υδάτων αλλά και η αύξηση της εμπορικής αξίας του ακινήτου. Με άλλα λόγια το αυτόνομο σύστημα παίζει και το ρόλο ενός σταθεροποιητή τάσης (UPS)

 

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα αποτελούνται από:
- Φωτοβολταϊκά πλαίσια
- Ανεμογεννήτρια.
- Συσσωρευτές.
- Inverter – Αντιστροφέα Τάσεως .
- Ρυθμιστή φόρτισης.

Solar Frontier SF150-S

Solar frontier sf150-s

 

 solar frontier greece

Επίσημος Αντιπρόσωπος
της Solar Frontier
στην Ελλάδα

ΜΙΚΡΕΣ Α/Γ ΕΩΣ 50KW

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ Α/Γ 40KW M& 50KW | ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ | 2122224700 | 2810390200

XZERES

Atmospheric CO2

 

Guests Online Info

We have 11 guests and no members online

There is no energy crisis....

.